Bevattning

Bevattning till oslagbara priser ✓ Bästa möjliga kvalitet ✓ Köp Bevattning online och få den hemlevererad ✓ Snabb leverans i hela Sverige.

 
 
Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10next pagelast page

Påsklilja

Påsklilja
5 kr

Narcisser är det gemensamma namnet för påsk- och pingstliljor. Namnet påsklilja kommer av att narcissen brukar blomma lagom till påsk, varför blomman kommit att delvis symbolisera vårens ankomst och vår tradition att låta den pryda våra rabatter eller balkonger vid påsken är så väl förankrad i Sverige, Norge och Finland. Påskliljan är speciellt tacksam att plantera, då den inte lider av problem med skadedjur och den ingår inte heller på matsedeln för rådjur och andra större besökare i trädgården! Anledningen är att påskliljans, för oss människor underbara, doft upplevs som illaluktande för exempelvis rådjur. Vidare är påskliljan bra på att föröka sig och kommer troget tillbaka i större grupper även till nästa trädgårdssäsong. Efter några år kan blomningen bli sämre och då är det dags att dela upp dessa alltmer stora och täta grupper, som kallas för ?lökkaka?. Detta kan enkelt göras genom att ta upp en del av gruppen under hösten och, dela den och återplantera på ett mer lagom avstånd. Påskliljan trivs både inom- och utomhus i mullrik, porös jord som inte är för torr. Håll därför alltid jorden lätt fuktig, samt plantan i direkt solljus eller i en halvskuggig miljö. Planteringsdjupet för lökarna ska vara ungefär 10-15 cm, eller tre gånger lökens höjd. SpecifikationMått: 9cm kruka, höjd 15-20 cm Föredragen temperatur: 1-6 grader Celsius Placering: Inom- och utomhus. Vattning: Håll jorden fuktig genom regelbunden bevattning

Smaragdthuja 50-70 cm

Smaragdthuja 50-70 cm
5 kr

Tuja är en snabb- och tätväxande, vintergrön barrväxt med ett buskigt växtsätt. Den cylinderformade tujan är en mycket populär buske som lämpar sig utmärkt för att plantera häck eller att ha som fristående buskar eller i större buskagegrupper. Tujan kan planteras utomhus i både direkt solljus och en halvskuggig miljö. Jorden ska hållas konstant fuktig och med endast sparsam gödning. Tujan tål beskärning men vi rekommenderar att låta den växa och rota sig i lugn och ro, varefter toppklippning kan ske. Den fullvuxna tujans höjd blir 4-6 meter. Beroende på hur tät man vill ha häcken är åtgången 3-4 plantor per häckmeter. En välskött tuja är flerårig och vinterhärdig. Inför vintern ska tujan dock, i likhet med kruk- och lådväxter, helst skyddas genom lättare övertäckning. Vinterid kan thujan få en brunliknande färg. Detta är typiskt för sorten, den återfår dock sin fina gröna färg när senvåren/sommaren närmar sig. Vår thujor har odlats på stora öppna ytor/åkrar i en temperatur som de trivs i, vilket generellt är 0-15 grader C.SpecifikationFöredragen temperatur: 0-15 grader celsius Placering: Utomhus Vattning: Håll jorden fuktig genom regelbunden bevattning

Tulpanmix

Tulpanmix
10 kr

Tulpaner är en mycket populär lökväxt. Tulpaner säljs ofta som snittblommor men är också mycket lättodlade och drabbas sällan av sjukdomar. För att lyckas med planteringen av dina tulpaner ska du välja så stora lökar som möjligt. Odlingsplatsen ska vara i varm och väldränerad jord med högt pH-värde för att undvika förruttning av löken. Vi rekommenderar att sätta många lökar tillsammans för att fylla rabatten och förhöja effekten genom tätare växtlighet. Tulpaner planteras ofta i rabatten men går också utmärkt att sätta i kruka. Tänk då på att använda en stor kruka som tål frost. Tulpaner gror bäst i temperaturer om 1-6 grader Celsius. Blir det varmare än så får tulpanen svårt att gro. Tulpanlöken är mycket härdig, vilket är starkt knutet till lökens storlek. Placera tulpanen i bra jord och håll den skyddad från vind så är sannolikheten stor att tulpanen återkommer många år! SpecifikationFöredragen temperatur: 1-6 grader Celsius Placering: Inom- och utomhus Vattning: Håll jorden fuktig genom regelbundet bevattning

Tvåvägskoppling

Tvåvägskoppling
15 kr

Tvåvägskoppling i mässing för förlängning av slang med hjälp av snabbkopplingar.

Krankoppling

Krankoppling
15 kr

Kvalitetskontakt i mässing med invändig gänga.

Krankopplingset SOFT 2 delar

Krankopplingset SOFT 2 delar
15 kr

Krankoppling för utvändig gänga ½? och ¾? är avsedd att sätta på exempelvis trädgårdskranen för att kunna snabbkoppla trädgårdsslangen direkt på kranen. Gängan är ¾? och en reduktionsring med gänga ½? medföljer. Belagd med bekväm TPR-beläggning.

Sprayflaska 0,5 L

Sprayflaska 0,5 L
15 kr

Duschspruta med många användningsområden som finns i flera färger: röd, blå, gul och grön.

Krankopplingsset

Krankopplingsset
16 kr

Denna krankoppling är i ABS plast och passar både 1/2 och 1/3 mm anslutning.

Krankoppling

Krankoppling
20 kr

Kvalitetskontakt i mässing med invändig gänga.

Slang reparator 1/2"

Slang reparator 1/2"
20 kr

Slangskarvskoppling för trädgårdsslang i dimension 12,5-15 mm. Används för att snabbt koppla samman två slangändar fast till en slang.

Hankoppling SOFT 1/2" och 3/4"

Hankoppling SOFT 1/2" och 3/4"
20 kr

Krankoppling för utvändig gänga ½? och ¾? är avsedd att sätta på exempelvis trädgårdskranen för att kunna snabbkoppla trädgårdsslangen direkt på kranen. Gängan är ¾? och en reduktionsring med gänga ½? medföljer. Belagd med bekväm TPR-beläggning.

Skarvkoppling

Skarvkoppling
20 kr

Med en ergonomisk gummibeläggning ger denna snabbkoppling i abs-plast ett bättre och säkrare grepp vid anslutning av slang.

Slangkopplingssats 3 delar

Slangkopplingssats 3 delar
20 kr

Slangkopplingssats bestående av 1 st slangkoppling ½?, 1 st reparator ½? samt en krankoppling för ½?. (Reparator används för att sätta ihop två slangar eller reparera en trasig slang fast.)

Slangkoppling SOFT 1/2"

Slangkoppling SOFT 1/2"
20 kr

Snabbkoppling SOFT för slang dimension 12,5 mm (1/2). Belagd med bekväm TPR-beläggning. Passar ihop med snabbkopplingar av andra fabrikat.

Hankoppling, 1/2" och 3/4"

Hankoppling, 1/2" och 3/4"
20 kr

Krankoppling för utvändig gänga ½? och ¾? är avsedd att sätta på exempelvis trädgårdskranen för att kunna snabbkoppla trädgårdsslangen direkt på kranen.

Sommarpelargon

Sommarpelargon
20 kr

Pelargoner är mycket vanliga blommor, faktiskt en av våra mest populära i Sverige. Den har en historia som en överklassens blomma i slott och herrgårdar under 1800-talet, varefter den undan för undan positionerat sig som en folklig favorit i folkhemmen. Denna färgstarka sommarväxt är mycket lätt att sköta och ger blommor under hela sommarsäsongen, såväl som långt in på hösten. Pelargonium zonale är den vanligaste pelargonen och är mer upprätt i sin form, till skillnad från sin syster pelargonium peltatum, som är en hängväxt av mer liggande slag. Pelargonen trivs bäst under varma somrar och ljusa, milda vintrar. Våra skötseltips är att hålla jorden fuktig genom regelbunden bevattning och placera plantan i så mycket solljus som möjligt, men låt inte den gassande solen torka ut pelargonen! Tänk även på att låta jorden torka mellan vattningarna. Håll plantan skyddad från vind. Pelargonen trivs både inom- och utomhus, i balkonglådor, amplar, urnor eller rabatter. Skador och sjukdomar är inte så vanligt på pelargoner, men ibland kan de drabbas av bladlöss, vilket man får se upp med. När plantan blir äldre kan så kallad pelargonrost uppstå, vilket leder till att gulaktiga fläckar på bladens översida och rödbruna prickar eller ringar på undersidan. Då rekommenderar vi att ta bort sådana angripna blad och att försöka sänka luftfuktigheten i miljön.SpecifikationFöredragen temperatur: 10-20 grader celsius Placering: Inom- och utomhus Vattning: Håll jorden fuktig genom regelbunden bevattning

Skarvkoppling 1/2"

Skarvkoppling 1/2"
20 kr

Mellandel för att snabbt koppla samman två slangar som har snabbkopplingar. Passar ihop med snabbkopplingar av andra fabrikat.

Margerit

Margerit
20 kr

Klassisk sommarblomma med prästkrageliknande vita blommor med gul mitt. Sorten 'Dana' är känd för sin goda vädertålighet och kontinuerliga blomning. Ett måste i allas sommarhem! Margeriten är egentligen en flerårig växt och kan därför övervintra om den står ljust och frostfritt.Specifikation Placering: Utomhus Vattning: Håll jorden fuktig genom regelbunden bevattning

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10next pagelast page