Friggeboddörr Rundis Obehandlad

Friggeboddörr Rundis Obehandlad till lågt pris ✓ Bästa möjliga kvalitet ✓ Köp Friggeboddörr Rundis Obehandlad online och få den hemlevererad ✓ 30 dagars fri kredit.

Friggebodsdörren är avsedd att användas mot ett kallutrymme, den är uppbyggd av en träram med utfyllnad av frigolit. Modulmåttet är 8x18,5. Dörrsidorna är limmade och består av 4 mm plywoodskivor med slät utsida. Dörren levereras med låskista och slutbleck komplett utan cylinder. Dörren är CE-märkt. YtbehandlingFriggebodsdörren är obehandlad för större frihet vid kulörval.Dörren kan ytbehandlas på följande två sätt. Grundolja och trägrund Börja med att stryka grundolja på alla ytor, torka bort det som inte sugs in med en luddfri trasa. Grunda sedan vått-i-vått med trägrund innan oljan hunnit torka. Färdigmåla därefter med fönsterfärg, oljefärg eller täcklasyr. Grundolja och utelasyr Börja med att stryka grundolja på alla ytor, torka bort det som inte sugs in med en luddfri trasa. Stryk sedan med utelasyr V inom 1/2 till fyra timmar. Efter minst ett dygn ska dörren strykas igen med utelasyr V. Tänk på att lasyrkulören blir ljusare eftersom grundolja använts. Montera dörrBörja med att välja rätt infästning för ditt väggmaterial, är det trä gäller karmskruv, är det betong, lättbetong eller tegel måste du använda dig av karmskruv i kombination med plugg. Se till att golvet under karmen är vågrätt, är det inte det så justera tröskeln med kilar.Dörrkarmens underkant ska hamna i nivå med golvbeläggningens översida. Lyft in dörrkarmen i uttaget och kila fast den längs sidorna både upptill och nertill, kilarna ska sitta parvis, en från insidan och en från utsidan. Kilar bör placeras vid varje skruvhål. Ta ett vattenpass och se till att dörrens sidor sitter rakt, justera kilarna vid behov, passa även på att se till att karmen inte lutar. Fäst därefter karmskruvarna utan att skruva fast dem helt, först i sidan med gångjärnen och sedan i den andra, när det är gjort ska dörrens diagonaler mätas för att säkerställa att den sitter som den ska. Är diagonalmåtten inte lika krävs ytterligare justering med hjälp av kilarna. När diagonalmåtten är exakt lika skruvas karmskruvarna fast helt och hållet, kilarna kapas sedan av i nivå med karmen och dörren hängs på. Kontrollera slutligen om dörren går lätt att stänga och att glipan mellan dörren och karmen är man tre mm, gör annars en slutjustering med hjälp av kilar och skruvar. När dörrens sitter som den ska kan utrymmet mellan karm och vägg täckas med foderlister.

Endast: 1 295 kr

 


Recension:
Friggeboddörr Rundis Obehandlad
Betygsatt av: Slagborr.nu
Vårt betyg: 5


Ta även en titt på dessa produkter:

Fjädervikplugg

Fjädervikplugg
40 kr

Fjädervikspluggen används för montage i gips/spänntak, exempelvis lampor.

Installering av el-element

Installering av el-element
820 kr

I vår tjänst Installation av el-element ingår: ? Montering och installation av el-element enligt tillverkarens monteringsanvisningar. Arbetet utförs av behörig elinstallatör. Din uppgift: ? Mät upp ytan där el-elementet ska placeras, längd x bredd. ? Kontrollera att el-elementet har rätt mått för att få plats på den tänkta ytan. ? Se till att det finns fritt utrymme runt elementen för att på så vis minska brandrisken. ? Ställ inte möbler direkt emot ett element och låt inte gardiner eller andra textilier hänga mot det. ? Allt material som skall användas skall finnas på plats i anslutning till utrymmet där arbetet ska utföras. ? Området där arbetet ska utföras måste vara tillgängligt ? det vill säga inga möbler, gardiner, kläder, blommor och liknande får vara i vägen. ? El ska finnas framdraget till inkopplingspunkt för elementet. Tips från experterna: ? Generellt sett gäller att om någon förutsättning inte är uppfylld, kan den hantverkare som fått uppdraget rätta till denna, mot en extra kostnad. Det görs upp direkt mellan hantverkare och köparen. ? Arbetet som installatören utför ska vara fackmannamässigt enligt gällande regler och normer för säker el. Om tidigare utförda elarbeten eller elinstallationer inte motsvarar kraven för säker el, kan vår installatör åtgärda bristerna mot en tilläggskostnad alternativt avsäga sig uppdraget. Materialchecklista för montering av el-element? El-element inklusive monteringssats ? Skruv ? Plugg ? Elkabel i rätt längd

Installation av takarmatur

Installation av takarmatur
498 kr

I vår tjänst Installation av takarmatur ingår: ? Montering och installation av takarmatur enligt tillverkarens monteringsanvisningar samt anslutning till befintligt uttag/dosa. Arbetet utförs av behörig elinstallatör. Din uppgift: ? Räkna antalet takarmaturer som ska installeras. ? Allt material som skall användas skall finnas på plats i anslutning till utrymmet där arbetet ska utföras. ? Området där arbetet ska utföras måste vara tillgängligt ? det vill säga inga möbler, gardiner, kläder, blommor och liknande får vara i vägen. ? El ska finnas framdraget till inkopplingspunkt för respektive takarmatur. ? Armaturer i badrum ska vara IP-klassade. Taklampa just för våtutrymmen. Tips från experterna: ? Generellt sett gäller att om någon förutsättning inte är uppfylld, kan den installatör som fått uppdraget rätta till denna, mot en extra kostnad. Det görs upp direkt mellan installatör och köparen. ? Vid installation av takarmatur i badrum ska det finnas en godkänd jordfelsbrytare installerad. ? Arbete som elinstallatören utför ska vara fackmannamässigt och enligt gällande regler och normer för säker el. Om tidigare utförda elarbeten inte motsvarar kraven för säker el, kan vår installatör åtgärda bristerna mot en tilläggskostnad alternativt avsäga sig uppdraget. Materialchecklista för installation av takarmatur? Takarmatur ? Skruv ? Plugg

Bokstav Habo 572 Guld

Bokstav Habo 572 Guld
101 kr

Bokstäver av mässing med en matt finish. Bokstavshöjd 80 mm. Levereras med skruv, plugg och 10 mm distans.

Konsol U-profil Vit

Konsol U-profil Vit
129 kr

Konsol av vitlackerat U-profilerat stål med hög bärighet. Lämpligt djup på hyllplan är 320?400 mm. Höjd: 300 mm Djup: 300 mm Max belastning: 125 kg (beräknat värde, garanteras ej) MonteringKonsolen är försedd med skruvhål och fästs med skruv (och eventuellt plugg) lämpliga för väggen.

Konsol metall

Konsol metall
19 kr

Vitlackad konsol av metall för montering av flyttbara hyllor på väggskena. Som hyllor används med fördel hyllplan (melaminskivor) eller furuskivor. Montering av skenor Är väggen av gips bör reglarna i väggen lokaliseras och skruvas i. Fäst i detta fall skenorna med universalskruv. Blir du tvungen att fästa direkt i gipsen rekommenderas gipsplugg. Gäller det en betongvägg ska skruv och plugg anpassad för betong användas.

Siffra Habo 573 Svart

Siffra Habo 573 Svart
143 kr

Siffror av mässing i svart finsih. Sifferhöjd 205 mm. Levereras med skruv, plugg och 10 mm distans.

Träplugg Björk Habo

Träplugg Björk Habo
31 kr

Träplugg av obehandlad björk.

Konsol Vit

Konsol Vit
169 kr

Konsol av vitlackerat stål förstärkt med snedsträva för mycket hög bärighet. Konsol 265x300: Max belastning: 350 kg (beräknat värde, garanteras ej), Lämpligt djup på hyllplan är 310?350 mm. MonteringKonsolen är försedd med skruvhål och fästs med skruv (och eventuellt plugg) lämpliga för väggen.

 
 
I Sverige finns det ett stort utbud av bygghandlare som säljer byggvaror, exempelvis Friggeboddörr Rundis Obehandlad. Några av de mest kända bygghandlarna är ByggMax, Bauhaus, Bygghemma, Jula postorder, Woody, Cheapy bygghandel, Björka, Beijer Bygg, Skånska Byggvaror, Clas Ohlson mfl.