Grästrimmer

Grästrimmer till oslagbara priser ✓ Bästa möjliga kvalitet ✓ Köp Grästrimmer online och få den hemlevererad ✓ Snabb leverans i hela Sverige.

 
Sidor: 1 2 3next pagelast page

Trimmer El E/350 WOLF-Garten

Trimmer El E/350 WOLF-Garten
419 kr

25 cm arbetsbredd, 2,1kg

Trimmer El E/400 WOLF-Garten

Trimmer El E/400 WOLF-Garten
599 kr

26 cm arbetsbredd, 2,5kg

Grästrimmer Black & Decker ST4525-QS

Grästrimmer Black & Decker ST4525-QS
599 kr

450W, 25cm klippbredd, teleskopskaft

Grästrimmer Black & Decker ST1823-QW

Grästrimmer Black & Decker ST1823-QW
849 kr

Batteridriven, 18V Lithium-Ion batteri, 25 cm klippbredd, automatisk trådmatning

Trimmer BC 1000 E AL-KO

Trimmer BC 1000 E AL-KO
949 kr

eldriven, 35cm arbetsbredd

GRÄSTRIMMER SGT 1000 J EL STIGA

GRÄSTRIMMER SGT 1000 J EL STIGA
1 129 kr

1000 W, arbetsbredd 37 cm

GRÄSTRIMMER ATR 20 ALPINA

GRÄSTRIMMER ATR 20 ALPINA
1 219 kr

Klippbred 25cm, Inklusive 2.0 Ah batteri och laddare

GRÄSTRIMMER SGT 100 AE MED BATTERI STIGA

GRÄSTRIMMER SGT 100 AE MED BATTERI STIGA
1 359 kr

Klippbredd 25cm, Inklusive 2.0Ah batteri och laddare

Trimmer LYCOS 300 T WOLF-Garten

Trimmer LYCOS 300 T WOLF-Garten
1 419 kr

40V, batteri säljs separat

Sidor: 1 2 3next pagelast page
 

Grästrimmer

Drömmer du om ett eget hus med trädgård, eller är du kanske redan lycklig husägare? Ett eget hus där man kan göra som man vill, och en lummig och grön trädgård till, är drömmarnas mål för väldigt många. Åtminstone så länge man får drömma, och skapa sig en bild av en idyllisk bild av livet som husägare. Många backar faktiskt när man inser att verkligheten inte alltid stämmer helt med drömbilden. När man inser att den där vackra, gröna trädgården, där man kan springa barfota på den sammetslena gräsmattan också kräver en hel del skötsel blir drömmen kanske inte lika levande längre. När man lever i en stressig värld där det är svårt nog att få ihop det där berömda livspusslet är det lätt att tro att hus och trädgård blir för mycket. Men, att ta hand om en trädgård behöver egentligen inte vara en börda. Visst krävs det en arbetsinsats då och då. Men, med de rätta redskapen och hjälpmedlen måste det inte vara ett hårt och trist arbete. Många upplever faktiskt trädgårdsarbetet som avkopplande, och man går ut i trädgården för att koppla bort stress och oro.

Men, det förutsätter förstås att man har bra redskap till sin tjänst. Ta bara det här med gräsklippare som alla trädgårdsägare måste ha. Förr fick man slita i timmar med en handklippare som gick tungt till och med på en plan yta. Är trädgården kuperad kan man bara föreställa sig hur jobbigt det kunde vara att klippa gräset. Och då tog det ibland flera timmar bara att få gräset klippt. Men, det är länge sen nu som de motordrivna gräsklipparna kom och gjorde gräsklippning till ett betydligt lättare jobb som de flesta faktiskt kan klara av. Och idag gör åkgräsklipparen gräsklippningen till ett rent nöje. Om du inte skaffar en robot förstås som sköter gräsklippningen och dessutom ger en tät och vacker gräsmatta. Men för att trädgården ska se snygg och välskött ut behöver man också få bort gräset där gräsklipparen inte kommer åt. Här och där lämnas en kant med gräs, som runt rabatter och uteplatser, i dikesrenar och slänter och andra ställen där ingen gräsklippare kan komma åt. De där områdena som man förr fick ligga på knä och klippa med en kantsax fixas idag snabbt och enkelt med en grästrimmer. En grästrimmer använder man alltså för att slå gräset där gräsklipparen inte kommer åt. Trimmern drivs av en motor som är kopplad till en snurra med plasttråd, eller en roterande plastkniv. Kniven eller snurran roterar så snabbt att kniven eller plasttråden kan skära igenom både gräs och tjockare ogräs. Med en trimmer kan man alltså finputsa även grövre ogräs i diken och slänter.

Eftersom du bär med dig trimmern kan du klippa, eller trimma, gräset överallt. Den passar, till exempel, utmärkt till att slå gräset invid väggar och staket, runt sittbänkar, träd och buskar.

Elektrisk eller batteridriven trimmer

Tidigare var nästan alla grästrimmers eldrivna, vilket betydde att man var tvungen att ha en lång skarvsladd för att nå alla hörn i trädgården. Idag finns också sladdlösa trimmers, som är batteridrivna. Med en sladdlös trimmer kan du komma åt att klippa gräs överallt, och du behöver inte tänka på att hålla reda på en sladd. Om du har en besvärlig slänt som gräsklipparen inte klarar av är en sladdlös trimmer mycket praktisk. Vill du slippa oväsen och trassel med sladdar är en sladdlös trimmer det bästa valet. Många anser att batteridrivna redskap inte är lika kraftfulla som de som drivs med el. Denna uppfattning gäller för alla typer av redskap och verktyg, och i vissa fall kan det vara så. Men, även de batteridrivna verktygen utvecklas, och idag kan man hitta riktigt starka maskiner som drivs med batteri. Ska du klippa i riktigt grovt gräs och ogräs, och vill ha en sladdlös trimmer, är det klokt att välja en modell som skär med kniv istället för tråd. Dessa brukar ofta klara de grövre stråna något bättre än tråden.

Om du köper en batteridriven trimmer kan det vara klokt att ta reda på hur länge du kan använda den på en laddning och hur lång laddningstid trimmern har. En eldriven trimmer låter inte speciellt mycket mer än en sladdlös. Har du en trimmer som går på el behöver du inte oroa dig för att den ska bli urladdad och trött. Har du stora områden som ska trimmas kanske en elektrisk grästrimmer är det bästa valet. Men det går givetvis också att ha ett extra batteri på laddning till en sladdlös trimmer, för att vara säker på att kunna slutföra jobbet. De flesta sladdlösa grästrimmers har dock en ganska lång batteritid, så om du har en vanlig villaträdgård kan du säkert klippa alla kanter och andra svåråtkomliga partier på en enda laddning. När du ska välja grästrimmer står valet inte bara mellan eldrift eller sladdlöst. Du måste också ha en trimmer som känns bekväm att hålla i och som inte är för tung för dig. Med en lättare trimmer kan man jobba en bra stund innan man blir trött i armarna. Handtagets utformning kan också spela roll för hur trimmern upplevs att jobba med. Vissa modeller har vändbart handtag så att man kan använda den lika lätt oavsett om man är höger- eller vänsterhänt. Det finns många faktorer att ta hänsyn till när man ska köpa en grästrimmer. Faktorer som design, funktion, kvalitet, kapacitet och prisvärdhet.

Men, naturligtvis måste du i första hand ta hänsyn till hur och var du vill använda din grästrimmer och vad du vill ha ut av den. Har du mycket grovt gräs och ogräs som ska klippas behöver du en kraftfull grästrimmer. Om det mest är helt vanligt gräsmattegräs som ska klippa fungerar de flesta trimmers som finns på marknaden. El eller batteridrift är en smakfråga. Vill du slippa hantera metervis med sladd är en sladdlös trimmer ett bra och praktiskt alternativ. Likaså om du inte har tillgång till ett eluttag i närheten. Störst utbud av grästrimmers hittar du här på nätet.

Recension:
Grästrimmer
Betygsatt av: Slagborr.nu
Betyg: 4