Multiverktyg

Multiverktyg till oslagbara priser ✓ Bästa möjliga kvalitet ✓ Köp Multiverktyg online och få den hemlevererad ✓ Snabb leverans i hela Sverige.

 
Sidor: 1 2next pagelast page

Multiverktygs sågblad 10mm

Multiverktygs sågblad 10mm
50 kr

Sågdjup 28mm, för sågning i parkett, gips, plast mm, passar dom flesta produkter på marknaden.

Multiverktygs sågblad 22mm

Multiverktygs sågblad 22mm
60 kr

Sågdjup 48mm, för sågning i parkett, gips, plast mm, passar dom flesta produkter på marknaden.

Multiverktygs sågblad 34mm

Multiverktygs sågblad 34mm
70 kr

Sågdjup 44mm, för sågning i parkett, gips, plast mm, passar dom flesta produkter på marknaden.

Polygrip

Polygrip
80 kr

Multiverktyg

Multiverktygs set 4 delar

Multiverktygs set 4 delar
199 kr

För snickerier och renovering, inkl Cirkelsågsblad 87mm, Metallsågsblad 22mm, Sågblad för trä 28mm och Skrapa 52mm.

Multiverktygs set 3 delar

Multiverktygs set 3 delar
199 kr

För kakelsättning och renovering av murningsarbeten, inkl Cirkelsågsblad 65mm och Triangelslip 80mm.

Multiverktyg Black & Decker MT300KA-QS

Multiverktyg Black & Decker MT300KA-QS
895 kr

300W, 10,000-22,0000rpm, dammutsug

MULTIVERKTYG AMT 20 ALPINA

MULTIVERKTYG AMT 20 ALPINA
2 069 kr

Svärdslängd såg 20cm, Svärdslängd häcksax 45,5cm, Inklusive 4.0Ah batteri

MULTIVERKTYG SMT 100 AE MED BATTERI STIGA

MULTIVERKTYG SMT 100 AE MED BATTERI STIGA
2 169 kr

Svärdslängd såg 20cm, Svärdslängd häcksax 45,5cm, Inklusive 4.0Ah batteri

MULTIVERKTYG SMT 500 AE STIGA

MULTIVERKTYG SMT 500 AE STIGA
2 579 kr

Svärdslängd såg 25cm, Svärdslängd häcksax 46cm, batteri och laddare ingår ej

MULTIVERKTYG SMT 500 AE BATTERI STIGA

MULTIVERKTYG SMT 500 AE BATTERI STIGA
2 749 kr

350 W, svärdlängd 25 cm

Trädgårdsmaskiner 4-i-1 BCU33M Texas

Trädgårdsmaskiner 4-i-1 BCU33M Texas
3 095 kr

Multiverktyg med klinga, snörhuvud, motorsåg och häcksax.

MULTIVERKTYG AMT 26 ALPINA

MULTIVERKTYG AMT 26 ALPINA
3 579 kr

Svärdslängd grensåg 25cm, Svärdslängd häcksax 40cm

Sidor: 1 2next pagelast page
 

Multiverktyg

Vad är ett multiverktyg egentligen? Svaret kan variera beroende på vem du frågar. Förr var svaret enkelt. Ett multiverktyg är ett handverktyg som kombinerar ett helt gäng små enskilda verktyg. Verktyget kan fällas ihop och fungerar ungefär som en fällkniv, med den skillnaden att här finns många olika verktyg att fälla ut. Ett praktiskt multiverktyg som man kan ha med sig i fickan eller väskan för att alltid vara redo. Liknande multiverktyg, men mer avsedda för vardagsbehov fanns redan under romartiden och är alltså verkligen inget modernt påfund.

Men, det multiverktyg som de flesta avser idag är ett betydligt modernare verktyg. De första multiverktyg av detta slag lanserades under 60-talet. Detta multiverktyg var visserligen inte avsett för samma ändamål som idag, men det kan ändå ses som grunden för dagens mångsidiga verktyg. Detta första multiverktyg utvecklades och patenterades av den tyska tillverkaren Fein och var till för att såga upp och ta bort gips från brutna ben. Fein hade ensamrätt på produkten och under fyrtio års tid utvecklade man en mängd olika tillbehör till maskinen för att förvandla sågen till det multiverktyg det är idag. Om du går till bygghandeln och köper ett multiverktyg får du en mycket mångsidig maskin som kan såga, skära, slipa, grovslipa, polera, kratsa ur fogar och mycket mer.

Ett multiverktyg är mycket användbart, inte minst vid renoveringsarbeten då man kan behöva många olika verktyg samtidigt. Multiverktyget är kanske inte bäst på alla uppgifter men det kan en hel del om det mesta.

På senare år har det kommit en stor mängd multiverktyg på marknaden, och det beror på att Feins patent löpte ut för några år sedan. Nu är det fritt fram för alla verktygstillverkare att skapa praktiska och mångsidiga multiverktyg. Och eftersom de under lång tid bara kunnat se på när dessa verktyg gjort succé var de inte sena att ligga i startgroparna när de äntligen kunde tillverka egna. Idag har de flesta större verktygstillverkare minst ett multiverktyg i sin katalog. Utbudet är stort och att man nu är tillåtna att konkurrera har det också kommit en del lågprisvarianter i handeln. Det verktyg som för några år sedan var relativt dyrt finns nu för alla plånböcker.

Det stora utbudet kan göra svårt att välja maskin när det är dags att unna sig ett multiverktyg. När man tittar på dem ser de flesta ut att vara ganska lika vilket förstås inte gör valet lättare. Grundfunktionen är den samma på alla multiverktyg. Verktyget arbetar genom att vrida sågbladet, eller något annat tillbehör, fram och tillbaka. Det går också att reglera hastigheten och frekvensen på rörelsen för att få olika effekt. Så i stort sett arbetar alla multiverktyg på samma sätt. skillnaderna ligger till största delen i ljudnivå, vibrationer och ergonomi. Hur många, och vilka, tillbehör som finns till maskinerna varierar också mellan olika tillverkare. Om du vet att du kommer att arbeta mycket med ditt multiverktyg är det klokt att välja ett verktyg som inte vibrerar så mycket. Att hålla i ett kraftigt vibrerande verktyg under längre stunder är inte särskilt bekvämt.

De allra billigaste modellerna är inte alltid så effektiva. Däremot är det många av lågprisvarianterna som låter och vibrerar mycket. Ska du bara använda multiverktyget korta stunder då och då kanske det ändå är ett prisvärt alternativ för dig.

När det gäller verktyg har vi lite olika förhållningssätt. En del köper på sig alla verktyg de kommer över, för att ha om de skulle behövas. Man vill ha en så komplett verktygssamling som möjligt oavsett om man kommer att använda dem eller inte. Andra är mer skeptiska till nyheter och håller sig helt till de gamla väl beprövade verktygen som man alltid använt. Men, det kommer ständigt nya verktyg på marknaden. Verktyg som underlättar och som gör arbetet roligare. Och som ofta också ger ett bättre resultat. Och den som en gång har provat på ett multiverktyg kommer troligen inte att klara sig utan detta praktiska och flexibla verktyg i framtiden. Ett verktyg som man snabbt och enkelt kan förvandla till ett helt annat bara genom att byta tillbehör är naturligtvis till stor nytta i många sammanhang, både för professionella och amatörer. Men det är inte bara de många funktionerna som gör detta till ett praktiskt och flexibelt verktyg. Det är också ett utmärkt verktyg att använda där du har svårt att komma åt med dina vanliga verktyg. Med multiverktyget kan du både såga, kapa, skrapa eller slipa även i trånga utrymmen.

Idag finns ett stort utbud av smarta och smidiga verktyg som gör arbetet både enklare och roligare. Det finns verktyg till i princip allting. Men om du har ett multiverktyg slipper du dra med dig en hel verktygsarsenal och du är ändå rustad för de flesta jobb som kan dyka upp. Med hjälp av tillbehören kan du anpassa din maskin till just det jobb som ska utföras för tillfället. Du kan såga, kapa, slipa och borra med hög precision och i nästan alla tänkbara material.

Det finns maskiner i alla prisklasser, och de finns också i olika storlekar. Du kan till exempel hitta multiverktyg som är perfekta när du renoverar huset men också små multiverktyg för detaljerade precisionsarbeten.

Du kan hitta multiverktyg i bygghandeln, järnhandeln och på alla andra platser där du kan köpa verktyg. Men vill du kunna välja ur ett riktigt brett utbud rekommenderar vi att du tittar på multiverktyg här på internet. här kan du se alla verktygen samlade och du får en bra överblick över hela sortimentet. Du kan jämföra de olika maskinerna, vad de är bäst på för att få ett multiverktyg som är optimalt för just din tänkta användning. Här kan du också se hur många tillbehör som följer med och vilka de är. Det finns kompletta paket där alla tillgängliga tillbehör följer med, men du kan också köpa enklare förpackningar där du får multiverktyget och de vanligaste tillbehören. Köper du en sån kan du köpa till tillbehör allt eftersom du behöver dem. Du kan också jämföra priser så att du inte betalar mer än du behöver.

Recension:
Multiverktyg
Betygsatt av: Slagborr.nu
Betyg: 4