Färgsprutor

Färgsprutor till oslagbara priser ✓ Bästa möjliga kvalitet ✓ Köp Färgsprutor online och få den hemlevererad ✓ Snabb leverans i hela Sverige.

 
Sidor: 1

Färgroller Black & Decker BDPR400-XJ

Färgroller Black & Decker BDPR400-XJ
636 kr

Färgroller "speady Roller" gör det enkelt och smidigt att rolla. Färgen fylls på i skaftet på rollern. Huvudet är vridbart för att lättare komma åt i tak, under trappor och trappfot. 2-års garanti. Klicka här för att se Black & Deckers Produktguide så att du enklare kan välja rätt produkt till rätt arbete.

Färgspruta Black & Decker HVLP200-QS

Färgspruta Black & Decker HVLP200-QS
771 kr

Är du trött på arbetsam och tidsödande målning med roller och pensel Då är färgsprutan HVLP från Black & Decker en ideal lösning för dig som ska måla om invändigt eller utvändigt. Färgspruta för snabb, enkel och effektiv målning. Färgbehållaren på sidan är lätt att fylla och tömma. Indikatorn på färgsprutan visar färginställningen, vilket gör det enkelt att välja samma inställning nästa gång du ska måla. 2-års garanti. Klicka här för att se Black & Deckers Produktguide så att du enklare kan välja rätt produkt till rätt arbete.

Färgspruta Black & Decker HVLP400-QS

Färgspruta Black & Decker HVLP400-QS
1 149 kr

Du har säkert höga ambitioner med ditt snickrande, är noga med planeringen av ditt byggprojekt och ser till att byggvarorna är av rätta virket. Självklart är du lika medveten om vikten av effektiva verktyg, som du verkligen kan lita på i alla väder. Black & Decker är världens största tillverkare av elektriska verktyg och tillbehör och säljs i fler än 100 länder runt om i världen. Är du trött på arbetsam och tidsödande målning med roller och pensel Då är Black & Deckers färgspruta av golvmodell för lösningen. Färgbehållaren är placerad på sidan, vilket gör den lätt att fylla och tömma. En indikator visar vald färginställning som gör det enkelt att använda samma inställning igen. Färgsprutan levereras med färgbehållare på sidan, skål för färgblandning, rengöringsborste och 6 meters luftslang. Egenskaper? Golvbaserad färgspruta för snabb och enkel målning. ? Färgbehållare på sidan, lätt att fylla och tömma. ? Indikator för färginställning ? enkelt att använda samma inställning igen. ? Exakt, enkel sprayjustering, lätt att ställa in för att passa olika slags målning. ? Kraftfull 450 W motor. FaktaStyrka: 450 W Storlek på behållaren: 1200 ml Slanglängd: 6 meter Klicka här för att se Black & Deckers Produktguide så att du enklare kan välja rätt produkt till rätt arbete.

Färgspruta W670

Färgspruta W670
1 395 kr

Är du trött på arbetsam och tidsödande målning med roller och pensel Då är färgsprutan W670 från Wagner en ideal lösning för dig som ska måla om staket, dörrar, fönsterramar etc. Du når ett perfekt resultat på kort tid tack vare den jämna, goda täckningen och höga matningsmängden - vågrät som lodrät arbetsställning. Glöm trist förmålning med pensel i hörn och skarvar - det behövs inte med färgsprutan. Dessutom har du kul under tiden du jobbar, för det är både roligt och lätt att måla med spruta. När du är färdig med jobbet sköljer du den delbara pistolen och behållaren i vatten, så är utrustningen färdig att användas till nästa sprutmålning. W670 är idealisk för grundfärger, lacker, träskyddsmedel, desinfektionsmedel, oljor m.m. Den har en 3-stegs sprutstråle - exakt, steglös mängdreglering. Den är dessutom tystare än en hårtork! Teknisk data Effekt: 350 W Färgmängd steglöst reglerbar: 0-125 ml/min. Sönderdelningseffekt: 105 Watt Behållarens volym: 800 ml Max. viskositet: 130 DIN-sek. Luftslangens längd: 1,8 m

Sidor: 1
 

FärgsprutorRecension:
Färgsprutor
Betygsatt av: Slagborr.nu
Betyg: 5


En färgspruta behöver väl ingen närmare presentation. De flesta vet att det är ett praktiskt verktyg som man använder när man vill måla en stor yta snabbt och enkelt. Men, färgsprutan är faktiskt inte bara till för de stora ytorna. Den är också ett perfekt hjälpmedel där din pensel inte kommer åt, som bakom rör och mellan lameller. Ja, en färgspruta kan egentligen användas till nästan all målning, och den gör både jobbet enklare och ger ett jämnt och fint resultat. Oftast tar man fram sprutan när man ska måla väggar och tak, men du kan också använd den för att måla möbler, plank eller småprylar.

Är det enbart tidsbesparingen du är ute efter lönar det sig kanske inte att ta fram färgsprutan till de små prylarna eftersom det tar sin tid att blanda till färgen för att den ska passa sprutan. Men vill du vara säker på att få en jämn och fin yta utan penseldrag tar du dig den tid det tar att blanda färgen och sprutmålar även pallen, tavelramen eller de andra mindre ytorna. Den som en gång skaffat en färgspruta kommer förmodligen att använda den till de flesta målningsarbeten, eftersom det går fort och lätt att täcka ytan med färg. Dock har färgsprutan en nackdel gentemot vanlig penselmålning och det är att färgdimman lägger sig på allt så att man måste täcka omgivande material ordentligt.

Att sprutmåla ger alltså en slät och fin yta. Men, för att resultatet ska bli det önskade krävs lite träning. Du kanske inte får det perfekta resultatet första gången du hanterar sprutan. För att få ett riktigt bra resultat måste avståndet till det du ska måla vara noga avvägt och du måste använda dig av lugna och jämna handrörelser när du för sprutan över ytan. Men när du övat lite och fått in den rätta känslan för färgsprutan och dess funktion kommer målningen att gå mycket snabbare än med pensel, och resultatet blir i stort sett perfekt. Det finns de som anger att man målar fem gånger så snabbt med en spruta som med en pensel, men det beror förstås på hur snabb man är med penseln och vilken yta det handlar om. Men mycken tid finns att spara på att använda färgsprutan, det råder det ingen tvivel om. Och det är förstås också betydligt roligare att sprutmåla en vägg än att måla den för hand med en pensel.

Det finns ett stort utbud av färgsprutor på marknaden. Du kan köpa enkla sprutor till lågt pris, och mer avancerade till ett betydligt högre pris. Du väljer förstås spruta efter behov. Om du ofta målar stora ytor, som husväggar och annat, bör du investera i en lite dyrare färgspruta. De billigaste varianterna kräver oftast att man späder ut färgen för att den ska kunna sprutas ut. Det kan vara svårt att få till den rätta viskositeten, alltså att få den tillräckligt rinnande men inte för tunn, och detta kan medföra att den målade ytan inte blir så slät och perfekt som man önskar. Det finns risk att färgen blir för tunn och rinner på väggen, till exempel.

Om du vet att du kommer att ha användning för en färgspruta mer än vid enstaka tillfällen kan det därför vara bra att investera i en bra spruta. En färgspruta som kan hantera färgen som den är i burken, alltså utan att den späds ut, är den största garantin för ett riktigt bra målningsresultat. Då riskerar du varken rinnande färg, eller så kallad apelsinhud på ytan. Om du har tänkt dig att sprutmåla i små utrymmen, som i vinklar och vrår eller inne i skåp, är det viktigt att välja en färgspruta som ger möjlighet att reglera pumphastigheten. Om du kan reglera hur mycket färg som ska sprutas ut minskar risken för ojämnheter i den målade ytan. Spruthastigheten kan regleras i två, eller flera, steg beroende på vilken modell du väljer. När du ska köpa färgspruta kommer du att upptäcka att det finns massor av tillbehör att köpa til de olika sprutorna. Många av dessa tillbehör har man som amatör inte så stor användning av. Men, det kan vara bra att köpa till ett böjbart munstycke för att kunna sprutmåla i svåråtkomliga skrymslen. Med det böjbara munstycket kan du spruta både uppåt, nedåt och i sidled vilket gör att kommer åt överallt.

Att färgsprutan är överlägsen när man ska måla stora ytor, som väggar och tak, är väl känt. Men, den är minst lika bra när man ska måla genombrutna ytor, som staket, jalusier och element, eftersom den kommer åt på ett helt annat sätt än en pensel. Men, det är förstås viktigt att täcka bakomliggande ytor när du sprutmålar dessa så att du inte får en massa färg där du inte vill ha den. Man kan använda de allra flesta färgtyper i en färgspruta. Men för att vara på den säkra sidan kan du läsa på färgburkens bruksanvisning så att du inte väljer fel färg. Innan du börjar måla med din spruta ska du givetvis göra rent ytan som ska målas noggrant. Att den är ren och dammfri är nästan ännu viktigare när det gäller sprutmålning än vid målning med pensel eftersom de mycket fina färgskikten avslöjar alla ojämnheter i den underliggande ytan. Därför ska du inte använda kläder i ett luddigt material när du målar med färgspruta. Dammsug innan du målar och om det behövs kan du binda damm med en vattenspruta. På så sätt förhindrar du att det flyger damm i luften, som kan sätta sig på den nymålade ytan. Det kan också vara bra att tänka på att inte arbeta i drag, eftersom det då finns risk för damm samtidigt som det är svårt att styra färgdimman till rätt plats.

Om du köper en färgspruta som kräver att färgen späds ut kan det vara bra att investera i en viskositetsmätare så att du kan kontrollera att du späder färgen till rätt viskositet. Det gör det lättare att få det perfekta resultatet även när du använder en enklare och billigare färgspruta.