Hem » Häcksax
 

Häcksax

Häcksax till oslagbara priser ✓ Bästa möjliga kvalitet ✓ Köp Häcksax online och få den hemlevererad ✓ Snabb leverans i hela Sverige.

 
Sidor: first pageprev page1 2

Häcksax Black & Decker

Häcksax Black & Decker
1 299 kr

- E-drive® - drivsystemet som ger effektivare klippning - 45cm svärdlängd och 18mm tandavstånd, passar perfekt för mindre häckar - Slitstark och robust med skarpa knivblad - Handtag designat för flera grepp ger optimal komfort och kontroll - Designad för att vara bekväm och säker att använda - Tvåhands säkerhetsbrytare förhindrar oavsiktlig start

Häcksax THT40-275 40V MTD

Häcksax THT40-275 40V MTD
1 391 kr

MTD THT 40-275 är en batteridriven teleskophäcksax med 50 cm långt svärd och 16 mm grenkapacitet. Levereras utan batteri och laddare.Ergonomi och bekvämlighetDen teleskopiska häcksaxen har ett softgrip-handtag vilket underlättar arbetet med klippning av höga häckar. Själva bladet är dessutom ledat och kan ställas in i 4 olika positioner som underlättar klippning och ökar precisionen. Maskinen levereras dessutom med en axelrem som ger extra stöd och stabilitet.Teleskopiskt stångfunktionHäcksaxen har en teleskopfunktion där den i utfällt läge blir 2,75 m lång vilket tillsammans med en vanlig kroppslängd ger en maximal räckvidd på cirka 4 meter vilket underlättar betydligt vid klippning och trimmning av höga granhäckar eller hög vildvuxna tuijor.BatteritiderHäcksaxen utrustas lämpligtvis med ett batteri 2 Ah som då ger en driftstid på 55 minuter. Laddtiden är 60 minuter av ett 2 Ah batteri. Laddtiden på batteri 4 Ah är 120 minuter.Mångsidigt batterisystemMTD batterisystem 40V erbjuder en stor flexibilitet där ett och samma batteri kan användas till många olika maskiner. Batterierna är mycket kraftfulla och ger långt längre batteritider än sedvanliga batterimaskiner. Laddaren är av snabbladdartyp vilken ger mycket korta laddtider av starka batterier. Maskiner i MTD 40V LI-ION är till exempel gräsklippare, lövblås, stångsågar och häcksaxar.2 års garanti. Vikt: 3,7 kg utan batteri.

Häcksax Black & Decker GTC18452PC-QW

Häcksax Black & Decker GTC18452PC-QW
1 490 kr

Batteridriven 18V häcksax med POWERCOMMAND? som hjälper dig att hålla trädgården prydlig och städad. Med ett enda knapptryck aktiveras ett långsammare och mer kraftfullt läge som kan skära genom tjocka grenar utan att sågbladet fastnar. 45cm sågblad, dubbelverkande i härdat stål, skär enkelt genom häckar medan Li-Ion batteriet ger dig friheten i flytta runt i trädgården utan allt krångel med sladdar och förlängningskablar. Del av BLACK+DECKER 18V systemet. Ett batteri ? oändliga möjligheter.Egenskaper- Sladdlös frihet - Designad för att vara bekväm och säker att använda - Tvåhands säkerhetsbrytare förhindrar oavsiktlig start - En del av Power Command systemet. Skär genom grenar och rensar utan att skada sågbladet eller häcken - Slitstark och robust med skarpa knivblad - Handtag designat för flera grepp ger optimal komfort och kontrollProduktspecifikationerStrömkälla: Batteridriven Häckstorlek: Mellanstor Bladlängd: 45 cm Batteri: NiCd , 2.0 Ah Batteri ingår: 1 st Laddningstid: 5 tim Tandavstånd: 18 mm Totallängd skaft: SV N/A m Sågbladsrörelse: Dual Action Knivbroms:

Elektrisk häcksax Black & Decker GT7030

Elektrisk häcksax Black & Decker GT7030
1 785 kr

GT7030 är en sladdansluten elektrisk häcksax med Clean Cut-teknologi. Laserskuret diamantslipat svärd ger renare snitt och bättre klippresultat. Svärdlängd 70 cm och 30 mm tandavstånd är lämpligt för stora häckar. Säkerhet och bekvämlighetDesignad för säker och bekväm användning med en god viktfördelning mellan svärd och handtag. Häcksaxens svärdsände har skyddstopp för att förhindra olyckor. Tvåhands säkerhetsbrytare förhindrar oavsiktlig start. Hårdplastskydd skonar svärdet vid förvaring och transport. Att tänka påSladdansluten häcksax är bara att plugga in i ett godkänt utomhusuttag. Planera klippningen så att sladden inte kommer i vägen. Tekniska dataEffekt: 700W Svärdlängd: 70 cm Tandavstånd: 30 mm Knivrörelse: dubbelverkande Knivbroms:

Häcksax GHT 45/28 MTD

Häcksax GHT 45/28 MTD
1 925 kr

MTD GHT 45/28 är en bensindriven häcksax med fin prestanda och god ergonomi. Det långa svärdet på 45 cm gör att man får en bra räckvidd och grenkapaciteten är upp till 28 mm. En stark 2-takts motor gör att man inte blir begränsad av kabel eller batterid. Handtaget kan regleras för att använda häcksaxen i olika vinklar.

Häcksax Black & Decker GTC36552PC-QW

Häcksax Black & Decker GTC36552PC-QW
1 999 kr

En slitstark och robust häcksax med skarpa knivblad som passar perfekt för större häckar.Egenskaper- Handtag designat för flera grepp ger optimal komfort och kontroll - Tvåhands säkerhetsbrytare förhindrar oavsiktlig start - 55cm svärdlängd och 22mm tandavstånd - Utformad för att vara bekväm och säker att använda - Del av Power Command sortimentet. Power Cut: Skär genom grenar och rensar utan att skada sågbladet eller häcken - Sladdlös frihet - 36V slidepackbatteri, utbytbar med andra 36V-produkter från Black & Decker - Lithium Ion-batterisystem laddar snabbt, ingen självurladdning ... alltid redo att användasProduktspecifikationerStrömkälla: Batteridriven Häckstorlek: Stor Utökad räckvidd: Nej Spänning: 36 Bladlängd: 55 cm Batteri: Lithium-Ion , 2.0 Ah Batteri ingår: 1 st Laddningstid: 90 min Tandavstånd: 22 mm Sågbladsrörelse: Dual Action KNIVBROMS

Häcksax GHT 60/28 MTD

Häcksax GHT 60/28 MTD
2 215 kr

MTD GHT 60/28 är en bensindriven häcksax med fin prestanda och god ergonomi. Det långa svärdet på 62 cm gör att man får en bra räckvidd och grenkapaciteten är upp till 28 mm. En stark 2-takts motor gör att man inte blir begränsad av kabel eller batteritid. Handtaget kan regleras för att använda häcksaxen i olika vinklar.

Sidor: first pageprev page1 2
 

Häcksax

En egen trädgård är drömmarnas mål för många. En lummig och vacker trädgård där man kan plocka frukt och bär, njuta av vackra blommor och ströva barfota på sammetslena gräsmattor. Och visst kan det vara just så underbart i en trädgård. Men för att komma dit krävs också en hel del jobb. Gräset blir inte så där lent och grönt om man inte sköter gräsmattan. Den ska gödslas, klippas och trimmas för att hålla sig vacker. Rabatter ska rensas, buskar och träd ska beskäras och häcken ska klippas regelbundet för att hålla sig tät och fin.

Att ha trädgård innebär, med andra ord, att man inte har problem med vad man ska göra på fritiden. Men, många upplever trädgårdsarbetet som avkopplande och skönt och inte alls som något betungande. Och man får ju verkligen lön för mödan, eftersom i många fall ser resultatet omedelbart.

Men, för att trädgårdsarbete ska vara kul och stimulerande behöver man förstås ha de rätta redskapen. En bra gräsklippare som gör arbetet lätt och en lätthanterad grästrimmer gör det enkelt att hålla gräsmattan fin. Ett av de arbeten som är mest krävande i en trädgård är klippning av häckar. För den som inte har en trädgård och en häck är det kanske inte så lätt att föreställa sig hur omfattande arbete häckklippning faktiskt är. Men, en häck är både hög och bred. Och det handlar ju inte enbart om en toppklippning av de buskar som bildar häck. Häckar ska klippas ända nedifrån marken och upp. De ska klippas på höjden och i sidled. Du ska böja dig ner för att komma åt längst där nere och du ska sträcka dig för att nå ända upp till toppen. Dessutom ska du hela tiden förflytta dig i sidled för att få med hela häcken. Att klippa häck handlar alltså om att ständigt vara i rörelse.

När du ska köpa en häcksax är det viktigt att tänka på detta. För med ett så ansträngande jobb där du dessutom rör dig hela tiden är det viktigt att häcksaxen inte är alltför tung. Och att ha en bra häcksax är A och O för att lyckas bra med häckklippningen.

Precis som så många andra trädgårdsredskap finns också häcksaxar både som eldrivna och sladdlösa ( batteridift). Det finns också bensindrivna häcksaxar för den som behöver en riktigt kraftfull maskin. Men, de bensindrivna häcksaxarna är ofta tunga, och för en vanlig villaträdgård behövs oftast inte så kraftiga saxar. Det är alltså fullt tillräckligt med en eldriven sax, eller en batteridriven om du vill slippa trasslet med sladdar.

Många anser att eldrivna redskap är starkare än batteridrivna, och väljer alltid den elektriska varianten oavsett vilket redskap eller verktyg det gäller. Men, utvecklingen går framåt, och idag finns det sladdlösa häcksaxar som kan mäta sig med många av de eldrivna. Det finns stora skillnader i styrka och effekt inom de båda grupperna, så oavsett vilken typ av häcksax du föredrar får du jämföra modeller för att hitta en som passar dig och dina behov.

Att tänka på när man köper häcksax

Det viktigaste är att häcksaxen klipper av grenarna på ett bra sätt. en dålig häcksax kan faktiskt förstöra häcken istället för att göra den finare. Det är alltså viktigt att grenarna skärs av med ett rakt snitt. Om häcksaxen är för svag är det lätt hänt att grenarna istället trasas sönder och snittytorna blir fransiga. Detta gör att risken för angrepp som skadar häcken ökar. Nu kan man ju inte provklippa med en häcksax i butiken, så här får man lita till recensioner och tester som visar vilket klippresultat andra användare har fått. Men du kan givetvis ta reda på vilken effekt häcksaxen har innan du bestämmer dig.

Vilken häcksax du ska ha beror på vad det är du ska klippa. Om du har en uppvuxen häck med grova grenar behöver du givetvis en starkare häcksax än om häcken är ung och grenarna mjuka. Hur stark sax du behöver beror också på häckens beskaffenhet och vilka buskar den består av.

Ergonomi, säkerhet och användarvänlighet är andra faktorer att ta hänsyn till när man ska köpa häcksax. Om du väljer en sladdlös maskin är det också bra att kolla batteritid och hur lång tid den behöver på sig för att laddas. Det är alltid tråkigt att få avbryta jobbet för att batteriet är slut. Men, det går förstås att lösa genom att ha ett extra batteri i beredskap. En del av häcksaxarna drivs av batterier som fungerar till många olika maskiner vilket förstås är praktiskt om du har flera sladdlösa redskap.

Men häcksaxen ska också vara utformad så att den känns bekväm för dig att arbeta med. Om du tittar på saxar i butik kan du alltid testa genom att låtsas att du klipper en häck, och hålla maskinen på samma sätt som du gör när du klipper häcken där hemma. Det är inte bara tyngden och formen som avgör om en häcksax känns bekväm eller inte. Känn också efter om du enkelt når alla knappar, till exempel. En häcksax passar inte alla lika bra, eftersom våra händer inte är lika stora och inte lika formade. Passa också på att kolla hur knivskyddet ser ut och om det är lätt att sätta dit och ta bort. Är det krångligt att sätta på finns risk att man skadar sig, eller att man helt enkelt struntar i att sätta på det, vilket förstås är olyckligt.

Det största utbudet av häcksaxar hittar du här, på nätet. Köper du din sax direkt online kan du förstås inte testa den först. Men, du kan läsa andra användares omdömen och recensioner för att få en bra uppfattning om hur de olika häcksaxarna fungerar och upplevs.

På nätet finns alla häcksaxar samlade på ett ställe vilket underlättar när du ska jämföra saxar och priser. Vill du ändå känna på saxen innan du köper kan du jämföra och välja på nätet, så att du vet vilken sax du ska ha när du kommer till butiken. På så sätt kan du både hitta den bästa häcksaxen och det bästa priset.

Recension:
Häcksax
Betygsatt av: Slagborr.nu
Betyg: 4