Hem » Häcksax
 

Häcksax

Häcksax till oslagbara priser ✓ Bästa möjliga kvalitet ✓ Köp Häcksax online och få den hemlevererad ✓ Snabb leverans i hela Sverige.

 
Sidor: 1 2next pagelast page

Bygelkrok Tellbe

Bygelkrok Tellbe
42 kr

Krok för upphängning av exempelvis häcksax. Du fäster den enkelt på en kombinationsskena i ditt förvaringssystem. En förpackning innehåller två stycken.

Häcksaxset

Häcksaxset
119 kr

Set med två delar för beskärning av häck bestående av en 54 cm häcksax och vågformad skärkniv och en sekatör med böjt sidoskär. Häcksaxen harskruv för justering av skären. För vanlig underhållsklippning av häck behövs inget annat. Vid grövre grenar kan man komplettera med en grensåg.

Häcksax

Häcksax
199 kr

En häcksax för bästa komfort, ergonomi och resultat genom vågslipade blad, hjälpande utväxling, och skonande stötdämpare. Den väger även lätt och har ett vinklande handtag i glasfiber vilket är vinklande.

Häcksax med bygelskär och teleskop

Häcksax med bygelskär och teleskop
229 kr

Häcksax i aluminium med teflonbelagd stålklinga och soft grip. Teleskoplängd: 67 - 90 cm. Bladlängd: 280 mm.

Fiskars Häcksax

Fiskars Häcksax
299 kr

Vad är bättre än att ha riktiga redskap som gör ditt trädgårdsarbete enkelt och roligt. Fiskars har en lång tradition som tillverkare av ergonomiska och lättanvända verktyg. Många av dessa är speciellt ämnade för arbete i trädgården. Upptäck dem du också! Effektiv häcksax med härdade vågformade stålskär och friktionsminskande beläggning.Bekväma och robusta handtag i glasfiberförstärkt polypropylen. Längd: 580 mm

Häcksaxset 2 delar

Häcksaxset 2 delar
338 kr

Set med två delar för beskärning av häck bestående av en 54 cm häcksax och vågformad skärkniv och en sekatör med böjt sidoskär. Häcksaxen harskruv för justering av skären. För vanlig underhållsklippning av häck behövs inget annat. Vid grövre grenar kan man komplettera med en grensåg.

Häcksax

Häcksax
349 kr

Häcksax

Häcksax HT 61 E MTD

Häcksax HT 61 E MTD
685 kr

MTD HT 61 är en elektrisk häcksax med 61 cm långt svärd och 16 mm grenkapacitet. Säkert tvåhands grepp och bra viktförhållande för komfortabelt arbete.

Elektrisk häcksax Black & Decker GT5050

Elektrisk häcksax Black & Decker GT5050
764 kr

GT5050 är en sladdansluten elektrisk häcksax med vinklat svärd för optimal prestanda. Svärdlängd 50 cm och 22 mm tandavstånd gör den till en lämplig häcksax för medelstora häckar. Säkerhet och bekvämlighetDesignad för säker och bekväm användning med en god viktfördelning mellan svärd och handtag. Häcksaxens svärdsände har skyddstopp för att förhindra olyckor. Tvåhands säkerhetsbrytare förhindrar oavsiktlig start. Hårt svärdsskydd skonar svärdet vid förvaring och transport. Att tänka påSladdansluten häcksax är bara att plugga in i ett godkänt utomhusuttag. Planera klippningen så att sladden inte kommer i vägen. Tekniska dataEffekt: 500W Svärdlängd: 50 cm Tandavstånd: 22 mm Knivrörelse: dubbelverkande Knivbroms:

Häcksax Black & Decker

Häcksax Black & Decker
795 kr

- 50cm svärdlängd och 18mm tandavstånd, passar perfekt för mindre häckar - Slitstark och robust med skarpa knivblad - Vinklat svärd för optimal prestanda - T-handtag som kan låsas i 5 positioner för bästa komfort och kontroll - Designad för att vara bekväm och säker att använda - Optimal viktfördeling mellan svärd och handtag - Tvåhands säkerhetsbrytare förhindrar oavsiktlig start - System för enkel sladdhantering; undvik att sladden är i vägen när du arbetar - Säker sladdhantering

Häcksax

Häcksax
839 kr

Praktisk sladdlös häcksax med utbytbart batteri.Tvåhandssäkerhetsgrepp med snabbstopp under 1sekund. Det bakre handtaget är vridbart i 90°. Dubblasäkerhetsblad med aluminiumskydd. Teknisk dataBatteri V: 18/1300 mAh Skär/min: 2200 Drifttid min: 55 Laddtid tim: 3-5 Skärlängd mm: 508 Skärtjocklek mm: 11

Häcksax 18V Green It

Häcksax 18V Green It
847 kr

Nätansluten häcksax med mjukt ergonomiskt grepp. Klipp häcken bekvämt och effektivt med en elektrisk häcksax.SäkerhetAnvänd alltid handskar, hörselskydd och skyddsglasögon. Anslut sladden till ett godkänt utomhusuttag med jordfelsbrytare.Tekniska dataBatteri: Lithium-Ion 18V, 1,3 Ah Gångtid: 15-20 min Laddtid: 1 timme Varv/minut: 1100 v/min Svärdslängd, häcksax: 510 mm Max grentjocklek, häcksax: 14 mm Häcksaxen drivs av batteri, nätadapter är ej tillgängligt

Elektrisk häcksax Black & Decker GT5055

Elektrisk häcksax Black & Decker GT5055
874 kr

GT5055 är en sladdansluten elektrisk häcksax med vinklat svärd för optimal prestanda. Svärdlängd 55 cm och 22 mm tandavstånd gör den till en lämplig häcksax för medelstora häckar. Säkerhet och bekvämlighetDesignad för säker och bekväm användning med en god viktfördelning mellan svärd och handtag. Häcksaxens svärdsände har skyddstopp för att förhindra olyckor. Tvåhands säkerhetsbrytare förhindrar oavsiktlig start. Hårt svärdsskydd skonar svärdet vid förvaring och transport. Att tänka påSladdansluten häcksax är bara att plugga in i ett godkänt utomhusuttag. Planera klippningen så att sladden inte kommer i vägen. Tekniska dataEffekt: 500W Svärdlängd: 55 cm Tandavstånd: 22 mm Knivrörelse: dubbelverkande Knivbroms:

Häcksax HT40-500 40V MTD

Häcksax HT40-500 40V MTD
887 kr

MTD HT 40-500 Batteridriven 40V häcksax med 50 cm långt svärd och 16 mm grenkapacitet. Häcksaxen levereras utan batteri och laddare. Maskinen kan drivas av ett kraftfullt batteri 2Ah/40V med LI-ION-teknik som ger en driftstid på 55 minuter. Klipphuvudet behöver ej vridas eller justerad på denna modell tack vare det runtgående handtaget som gör det möjligt att köra maskinen i många olika handgrepp. Det bakre handtaget är dessutom utrustat med soft-grip vilket gör krävande arbete bekvämt och skonsamt.Mångsidigt batterisystemMTD batterisystem 40V erbjuder en stor flexibilitet där ett och samma batteri kan användas till många olika maskiner. Batterierna är mycket kraftfulla och ger långt längre batteritider än sedvanliga batterimaskiner. Laddaren är av snabbladdartyp vilken ger mycket korta laddtider av starka batterier. Maskiner i MTD 40V LI-ION är till exempel gräsklippare, lövblås, stångsågar och häcksaxar.2 års garanti. Vikt: 2,8 kg utan batteri.

Elektrisk häcksax Black & Decker GT5560

Elektrisk häcksax Black & Decker GT5560
983 kr

GT5560 är en sladdansluten elektrisk häcksax med vinklat svärd för optimal prestanda. Svärdlängd 60 cm och 25 mm tandavstånd gör den till en lämplig häcksax för medelstora häckar. Säkerhet och bekvämlighetDesignad för säker och bekväm användning med en god viktfördelning mellan svärd och handtag. Häcksaxens svärdsände har skyddstopp för att förhindra olyckor. Tvåhands säkerhetsbrytare förhindrar oavsiktlig start. Hårt svärdsskydd skonar svärdet vid förvaring och transport. Att tänka påSladdansluten häcksax är bara att plugga in i ett godkänt utomhusuttag. Planera klippningen så att sladden inte kommer i vägen. Tekniska dataEffekt: 550W Svärdlängd: 60 cm Tandavstånd: 25 mm Knivrörelse: dubbelverkande Knivbroms:

Häcksax Trimmerplus AH 720/721 MTD

Häcksax Trimmerplus AH 720/721 MTD
1 095 kr

Häcksax TrimmerPlus för alla MTD trimmers med delbar rigg. Behändig häcskax som förlänger och förstärker i jämförelse med en sedvanlig el- eller batterihäcksax. Mycket ekonomiskt lösning till dig som redan har en slyröjare.

Sladdlös häcksax Black & Decker GTC1843LB

Sladdlös häcksax Black & Decker GTC1843LB
1 246 kr

GTC1843LB är en sladdlös elektrisk häcksax med teleskopskaft som gör det möjligt att klippa även höga häckar från marken. Klipphuvudet är vinklingsbart 180 grader och kan låsas i 5 olika lägen. Diamantslipade, dubbelverkande knivar ger renare snitt och mindre vibrationer. Gångtid upp till 50 minuter per laddning. Utan batteri och laddareGTC1843LB säljs utan batteri och laddare och är tänkt för den som redan har ett elverktyg från Black & Decker med 18 V Litium-Ion-batteri eftersom batterierna passar i alla Black & Deckers elverktyg avsedda för 18 V Lithium-Ion-batterier. Motsvarande modell komplett med batteri och laddare heter GTC1843L. Batteriet är 1,5Ah BekvämlighetSladdlöshet ger större rörelsefrihet. Teleskopskaftet ger en total längd på ca 2 m och en räckvidd på ca 3,5 m. Perfekt för snabb och effektiv trimning av höga häckar. Greppvänligt handtag. Häcksaxen är isärtagbar för enklare hantering och förvaring. Alltid klar att användasLithium Ion-batterisystem laddar snabbt och har ingen självurladdning. Häcksaxen är alltid klar för klippning. Tekniska dataSpänning: 18V Batteri: Lithium-Ion Totallängd skaft: 1,98 m Svärdlängd: 43 cm Tandavstånd: 12 mm Knivrörelse: dubbelverkande Knivbroms:

Häcksax 55H WOLF-Garten

Häcksax 55H WOLF-Garten
1 295 kr

Häcksax 72V LI-ION Power 55 H är en batteridriven häcksax med hypermodern 72V LI-ION teknik för en driftstid på ca 80 minuter. 180° vridbart svärd - kan justeras i fem vinklar: 90° / 45° / 0° / -45° / -90°. Skydd för handen ger precis och säker klippning med det 55 cm långa svärdet. Lätt och slimmad design som ligger perfekt i handen. Maximal grendiameter 26 mm. Batteri och laddare säljs separat.

Sidor: 1 2next pagelast page
 

Häcksax

En egen trädgård är drömmarnas mål för många. En lummig och vacker trädgård där man kan plocka frukt och bär, njuta av vackra blommor och ströva barfota på sammetslena gräsmattor. Och visst kan det vara just så underbart i en trädgård. Men för att komma dit krävs också en hel del jobb. Gräset blir inte så där lent och grönt om man inte sköter gräsmattan. Den ska gödslas, klippas och trimmas för att hålla sig vacker. Rabatter ska rensas, buskar och träd ska beskäras och häcken ska klippas regelbundet för att hålla sig tät och fin.

Att ha trädgård innebär, med andra ord, att man inte har problem med vad man ska göra på fritiden. Men, många upplever trädgårdsarbetet som avkopplande och skönt och inte alls som något betungande. Och man får ju verkligen lön för mödan, eftersom i många fall ser resultatet omedelbart.

Men, för att trädgårdsarbete ska vara kul och stimulerande behöver man förstås ha de rätta redskapen. En bra gräsklippare som gör arbetet lätt och en lätthanterad grästrimmer gör det enkelt att hålla gräsmattan fin. Ett av de arbeten som är mest krävande i en trädgård är klippning av häckar. För den som inte har en trädgård och en häck är det kanske inte så lätt att föreställa sig hur omfattande arbete häckklippning faktiskt är. Men, en häck är både hög och bred. Och det handlar ju inte enbart om en toppklippning av de buskar som bildar häck. Häckar ska klippas ända nedifrån marken och upp. De ska klippas på höjden och i sidled. Du ska böja dig ner för att komma åt längst där nere och du ska sträcka dig för att nå ända upp till toppen. Dessutom ska du hela tiden förflytta dig i sidled för att få med hela häcken. Att klippa häck handlar alltså om att ständigt vara i rörelse.

När du ska köpa en häcksax är det viktigt att tänka på detta. För med ett så ansträngande jobb där du dessutom rör dig hela tiden är det viktigt att häcksaxen inte är alltför tung. Och att ha en bra häcksax är A och O för att lyckas bra med häckklippningen.

Precis som så många andra trädgårdsredskap finns också häcksaxar både som eldrivna och sladdlösa ( batteridift). Det finns också bensindrivna häcksaxar för den som behöver en riktigt kraftfull maskin. Men, de bensindrivna häcksaxarna är ofta tunga, och för en vanlig villaträdgård behövs oftast inte så kraftiga saxar. Det är alltså fullt tillräckligt med en eldriven sax, eller en batteridriven om du vill slippa trasslet med sladdar.

Många anser att eldrivna redskap är starkare än batteridrivna, och väljer alltid den elektriska varianten oavsett vilket redskap eller verktyg det gäller. Men, utvecklingen går framåt, och idag finns det sladdlösa häcksaxar som kan mäta sig med många av de eldrivna. Det finns stora skillnader i styrka och effekt inom de båda grupperna, så oavsett vilken typ av häcksax du föredrar får du jämföra modeller för att hitta en som passar dig och dina behov.

Att tänka på när man köper häcksax

Det viktigaste är att häcksaxen klipper av grenarna på ett bra sätt. en dålig häcksax kan faktiskt förstöra häcken istället för att göra den finare. Det är alltså viktigt att grenarna skärs av med ett rakt snitt. Om häcksaxen är för svag är det lätt hänt att grenarna istället trasas sönder och snittytorna blir fransiga. Detta gör att risken för angrepp som skadar häcken ökar. Nu kan man ju inte provklippa med en häcksax i butiken, så här får man lita till recensioner och tester som visar vilket klippresultat andra användare har fått. Men du kan givetvis ta reda på vilken effekt häcksaxen har innan du bestämmer dig.

Vilken häcksax du ska ha beror på vad det är du ska klippa. Om du har en uppvuxen häck med grova grenar behöver du givetvis en starkare häcksax än om häcken är ung och grenarna mjuka. Hur stark sax du behöver beror också på häckens beskaffenhet och vilka buskar den består av.

Ergonomi, säkerhet och användarvänlighet är andra faktorer att ta hänsyn till när man ska köpa häcksax. Om du väljer en sladdlös maskin är det också bra att kolla batteritid och hur lång tid den behöver på sig för att laddas. Det är alltid tråkigt att få avbryta jobbet för att batteriet är slut. Men, det går förstås att lösa genom att ha ett extra batteri i beredskap. En del av häcksaxarna drivs av batterier som fungerar till många olika maskiner vilket förstås är praktiskt om du har flera sladdlösa redskap.

Men häcksaxen ska också vara utformad så att den känns bekväm för dig att arbeta med. Om du tittar på saxar i butik kan du alltid testa genom att låtsas att du klipper en häck, och hålla maskinen på samma sätt som du gör när du klipper häcken där hemma. Det är inte bara tyngden och formen som avgör om en häcksax känns bekväm eller inte. Känn också efter om du enkelt når alla knappar, till exempel. En häcksax passar inte alla lika bra, eftersom våra händer inte är lika stora och inte lika formade. Passa också på att kolla hur knivskyddet ser ut och om det är lätt att sätta dit och ta bort. Är det krångligt att sätta på finns risk att man skadar sig, eller att man helt enkelt struntar i att sätta på det, vilket förstås är olyckligt.

Det största utbudet av häcksaxar hittar du här, på nätet. Köper du din sax direkt online kan du förstås inte testa den först. Men, du kan läsa andra användares omdömen och recensioner för att få en bra uppfattning om hur de olika häcksaxarna fungerar och upplevs.

På nätet finns alla häcksaxar samlade på ett ställe vilket underlättar när du ska jämföra saxar och priser. Vill du ändå känna på saxen innan du köper kan du jämföra och välja på nätet, så att du vet vilken sax du ska ha när du kommer till butiken. På så sätt kan du både hitta den bästa häcksaxen och det bästa priset.

Recension:
Häcksax
Betygsatt av: Slagborr.nu
Betyg: 4