Friggebodsdörrar

Friggebodsdörrar till oslagbara priser ✓ Bästa möjliga kvalitet ✓ Köp Friggebodsdörrar online och få den hemlevererad ✓ Snabb leverans i hela Sverige.

 
There are no products in this category.
 

Friggebodsdörrar

En friggebod på tomten är drömmen för många husägare. En friggebod är en mindre byggnad som man får bygga utan att ansöka om bygglov. Nyligen förändrades lagen så att man kan få bygga ett större hus än tidigare utan bygglov och efter den person som lade fram förslaget kallas dessa större friggebodar för attefallshus. Enligt de nya reglerna får man bygga en komplementsbyggnad på högst 25 kvadratmeter. Man måste inte söka bygglov, men däremot krävs en anmälan och ett startbesked. Den ”gamla” friggeboden (som för övrigt fått sitt namn efter den minister som satt när dessa bestämmelser togs fram) fick från början vara högst 10 kvadratmeter, vilket senare utökades till 15 kvadrat. För enkelhets skull samlar vi alla de små gårdshusen under namnet friggebod här.

För att du ska få bygga en friggebod utan att ansöka om bygglov krävs att det redan finns ett bostadshus på tomten. Det kan vara ett enfamiljs.- eller ett tvåfamiljshus. Att det finns ett krav på ett befintligt bostadshus beror på att friggeboden räknas som en komplementsbyggnad till huset. Men friggeboden får inte byggas ihop med huset, eller annan byggnad, utan måste vara fristående. Du får heller inte ställa boden närmare tomtgränsen än 4,5 meter om du inte har grannarnas tillstånd. Vill du ändå ha den närmre gränsen måste du ansöka om bygglov för detta. Det finns alltså en del regler att hålla sig till, men det finns inga regler för exakt hur en friggebod ska se ut. Det finns mått att hålla sig till, men så länge du håller dig inom gränserna för en friggebod får du bygga din bod själv, efter eget huvud, eller köpa en färdig friggebod och ställa upp.

Om man köper färdigt eller bygger själv beror förstås på vilken friggebod man vill ha och vilka kunskaper man har. Det enklaste är naturligtvis att köpa en komplett byggsats och montera huset på plats, eller att helt enkelt köpa en komplett bod som man får levererad.

Recension:
Friggebodsdörrar
Betygsatt av: Slagborr.nu
Betyg: 5


Men, om du vill utforma din bod efter eget tycke och smak kan det vara en god idé att bygga den själv. Är du någorlunda händig behöver det inte vara så svårt. Idag finns till och med enkla stommar att köpa, där du får grundstommen till en friggebod, men sedan utformar den efter dina egna idéer. Sedan kan du fritt välja tillbehör som fönster och dörrar för en personlig och unik friggebod. Och här finns stora möjligheter att utforma boden som du vill ha den, eftersom utbudet av friggebodsdörrar är stort.

Här finns enkeldörrar och dubbeldörrar, dörrar med eller utan fönster och dörrar med olika dekorationer.

En friggebod kan användas på många olika sätt. Någon vill ha ett enkelt förråd medan andra väljer att bygga en isolerad stuga som kan användas som gäststuga året runt. Man väljer friggebod beroende på hur man vill använda den och hur mycket pengar man är beredd att satsa på sitt gårdshus. I det breda utbudet av färdiga friggebodar finns allt från riktigt lyxiga hus till enkla bodar som man kan måla och inreda efter behag. Användningsområdet bör också få styra valet av friggebodsdörrar. Om du, till exempel, har tänkt använda sin friggebod som trädgårdsstuga, eller som en form av lusthus, kan det vara bra att satsa på dubbeldörrar. Välj gärna dubbla dörrar med rejäla glaspartier så att du får ett stort ljusinsläpp och mesta möjliga trädgårdskontakt. Då kan du använda din friggebod som tänkt i alla väder. Soliga dagar ställer du upp dubbeldörrarna och får en öppen och ljus uteplats. När sommaren inte visar sig från sin bästa sida kan du hålla dörrarna stängda och ändå få en känsla av att sitta ute i det gröna.

När man bygger ett hus på tomten vill man förstås också anpassa det till den stil man har på bostadshuset. Fasad och utseende spelar roll oavsett om friggeboden är en lyxig lillstuga, ett lusthus eller en redskapsbod. Vad man använder den till syns inte på utsidan. Men utsidan av boden syns och det är naturligtvis snyggast om den matchar huset och smälter in i omgivningen. Många av de färdiga friggebodarna kommer kompletta med fasadbeklädning och ytbehandling. De är då ofta målade och du har att välja färg. Men det finns också monteringsfärdiga friggebodar som man kan köpa obehandlade och då har du full frihet att måla den efter egen smak.

Bygger du din bod själv har du förstås den allra största friheten och du kan låta både fantasi och kreativitet ta plats. Dörrar och fönster kan göra stor skillnad, och även till en komplett friggebod kan man ofta köpa fönster som tillbehör. Ibland har man också möjlighet att välja mellan olika friggebodsdörrar. Men även om du har köpt en friggebod där du fick ta den dörr som var med, finns möjlighet att byta för att skapa en mer personlig bod. Enklast är förstås att byta till en dörr med samma mått. Men, om du är snickarkunnig kan du sätta i en dörr med andra mått än den befintliga. Är du osäker på hur du ska gå till väga kan det alltid vara bra att prata med en professionell snickare för att få råd och hjälp.

De flesta stora byggvaruhus och byggstormarknader säljer både friggebodar och friggebodsdörrar. För det mesta säljer man produkter från några få tillverkare så om du verkligen vill se vad marknaden har att erbjuda får du åka runt till många olika försäljningsställen. Då är det förstås enklare att titta på friggebodsdörrar här, på nätet. Här ser du friggebodsdörrar från de flesta tillverkare och försäljare, och det bästa är att du får allt samlat på ett ställe. Att du kan se allt som finns att tillgå på ett och samma ställe gör det förstås lättare att välja. Här kan du titta på dörrarna och föreställa dig hur de kommer att ta sig ut på din friggebod. All information och specifikationer om de olika dörrarna finns på produktsidorna, så att du kan få reda på allt du behöver för att få en bra och passande dörr.